Troldhede GIF​​Ledelsens beretning 2018

 

Året 2018 har været et godt almindeligt år i TGIF’s  historie. Der har været nok at se til og generationsskiftet er gennemført. 

I marts måned sidste år havde vi gymnastikopvisning med flot tilslutning. Vore egne hold fyldte gulvet på flotteste vis og gæsteholdene sidste år var Hammerum Efterskole og Sdr. Feldings Efterskole.  I år var tilslutningen endnu større publikumsmæsigt, og gæsteholdene var Gjellerup Sdr., Ølgod Efterskole og Sdr. Feldings Efterskole . Et lille ekstra lokalt indslag blev det også til, da Tobias og Mikkel  tog kegler med deres boldkunst. Godt gået af de to unge knægte – at stå foran et publikum på over 600.  Årets Borger blev Bertel Jensen, og Årets Leder blev Martin Møller Simonsen. Et stort tillykke til jer begge….meget velfortjent.

Så blev det børneafslutningens tur med rigtig fin opbakning, og iår er det tirsdag, den 2.4. 

Sidst i marts sad vi nattevagt til det store Lan Party i hallen – om vi gør det igen om små 14 dage får vi besked på i morgen. Men det er gode penge til foreningen, så vi håber da på at være med igen. 

Vi havde planlagt en Frivillig Fest  i april måned, men den måtte aflyses pga for lille tilslutning. 

I april måned deltog vi i Foreningssamvirkets repræsentantskabsmøde, og i uge 24 løb årets byfest af stablen. En rigtig god byfest - dog kunne vi ha ønsket os en bedre opbakning. Der lægges mange kræfter i dette arrangement, så boblen havdefortjent noget bedre. Bartjansen lørdag aften bytter vi med Nr. Vium GF. En god løsning Allerede nu vil vi bede jer om at sætte X i kalenderen i uge 24.   

Også i juni måned havde vi tilbudt vores hjælp ved Danmark Dejligst arrangementet på Bundsbæk Mølle. Her skulle vi hjælpe med at lave gourmet hotdogs. Tak til jer der hjalp med dette. Netop i dag er afregningen kommet – hele 294 kr. blev det til. Vores ”løn” afhang af overskuddet, så det blev nok ikke det store overskud på hele arrangementet. Vi tror, vi vil bruge kræfterne et andet sted i år.   

Fællesspisningerne bidrager TGIF med børnepasning og halleje til - samt hjælper til i køkkenet. Det er vores dygtige Ungledere, der har tjansen i hallen – og det gør de på fornemste vis.  Ungledernehar været på DGI kursus, og det kan vi tydeligt mærke. De er virkelig engagerede og motiverede. De stråler af lyst og glæde.

Den 14.8 havde vi fået den store fornøjelse at arrangere en træningsligakamp mellem Skjern Håndbold og Lemvig/Thyborøn. Alle sejl var sat til, og det blev en rigtig god aften. Tak til Erna for initiativet og klargøringen af det hele.   

Den 21.9 var der Troldebal  - med Gasbox. Det blev en helt forrygende aften, som sagtens kunne leve op til sidste års fest.  Igen blev baren passet af Kibæk Borgerforening, som vi havde lavet en bytteaftale med. Det betød, at vi havde frivillige I Kibæktil at hjælpe med deres fest i år. Tilslutningen var mindre end forventet, men drikkelysten var større end forventet. Sammen med den gode baromsætning, optimering af alle ballets facetter fik vi kun et lille underskud på arrangementet. Vi havde frygtet det meget værre. Men med rettidig omhu har vi valgt at sætte Troldebal på stand by i år. 

Den 6.10 var det 5 år siden, vi havde arrangeret Den store Klassefest, og der lovede vi deltagerne, at arrangere en fest igen om 5 år. Det gjorde vi så, og det blev en aften med pæn tilslutning. Alle hyggede sig og stemningen var høj. Pga ikke så mange  tilmeldte havde vi også her taget konsekvensen, således udgifterne blev minimeret inden vi startede op. Derfor fik vi et pænt overskud på dette arrangement. Og overskud på arrangementer er nødvendige for at tilgodese foreningens drift. En stor tak til Erna, Godtfred, Ryan, Bitte og Tina for afviklingen af dette arrangement. Også en tak til de mange frivillige, der hjalp med afviklingen af aftenen. 

Den 9.10 havde vi et Hjerteredderkursus i hallen sammen med Borgerforeningen – og den 15.11 afholdte vi jule blomsterdemonstration med Tusindfryd fra Kibæk . En god aften med fin tilslutning. Tak til Erna for at ha’ arrangeret dette.

Den 16.11 deltog vi i fælles arrangementet Troldhede By Night, og det er altid en hyggelig aften. I år havde vi valgt at sælge juletræer. 

Fastelavnsfesten er i samarbejde med Kirken, Menighedsrådet og Turbo/Spiren. Det er altid en fornøjelse at afholde dette – fantastisk opbakning og flotte fantasifulde udklædninger. Tak til Maggie og Nicolai samt alle jer, der er med til at få formiddagen til at forløbe gnidningsløst.  

Lysanlægget er efterset og godkendt for vores regning, men det er en nødvendighed at være sikker på, at det er, som det skal være. I år er vi desværre bange for, at der bliver en lidt større regning – men det må vi afvente.

Den 17.11 havde Brandinggruppen i samarbejde med TGIF arrangeret et 2 timers ”Kom og vær med”/opvisning i Free Stylefodbold med 2 herlige gutter fra Grindsted.  Omkring 20 drenge tog imod det, og alle havde en herlig formiddag. Tak tilBrandinggruppen for dette samarbejde.   

Velkomstgruppen er jævnligt på besøg med poser til tilflyttere og nye små borgere . TGIF’s bidrag er et familiemedlemsskab i 3 måneder til de nye tilflyttere, og til den nyfødte er det et gavekort til mor/far og barn holdet.  I begge poser er der selvfølgelig flyersmed, som fortæller lidt om TGIF. Vi er begyndt at kunne mærke en effekt, som vi er rigtig glade for. Vi kan se, at der kommer flere, som vi nok ikke ville ha’ set uden Velkomstgruppens flotte arbejde. Mange tak til jer

For at hjælpe os selv og boblerne har vi lavet lister på sponsorer, som skal udfyldes ved hvert arrangement,  og vi har lavet en hjælperliste, som ligeledes skal udfyldes af de ansvarlige personer. På denne måde sikrer vi , at vi ikke overrender eller glemmer sponsorer, og at vi får spurgt de frivillige om hjælp, når nøden er størst. Som alle kan se, er der ingen hænder overflødige – vi har brug for ret så mange. Faktisk så håber vi på, at nogle vil melde sig til en sponsorbobbel, så vi kan få det på plads og ud af ledelsens arbejdshænder.

Vi har flinke personer som i kulde, regn og blæst, solskin og sne husstandsomdeler vore flyers i alle postkasser. Mange gange under tidspres da vi ikke er lige hurtige til at få det skrevet og kopieret.  Det er en kæmpe hjælp, så tusind tak til Henrik & Co for dette.

Krocket, Floorball og motionscykling er også en del af programmet i TGIF – yoga er overgået til LOF, men tilbuddet er stadigvæk i hallen.   

Kung Fu og atletik kan vi også prale med, er en del af TGIF’sbrede vifte.

En positiv nyhed her i 2019 er opstarten af ungdomsklub i kælderen. Det går rigtig godt, og interessen er stor. 20 – 25 børn fra 3. – 5 kl. møder op om onsdagen fra 18.30 – 20.00, og torsdag aften er det de unges tur – fra 6. kl og opefter. Det er i tidsrummet 19.00 – 20.30. Kælderen er blevet flot indrettet af alle de frivillige, som har meldt sig. Leder af ungdomsklubben er NajaLauridsen. Mange tak til jer, der er med til at sparke ungdomsklubben i gang .  Vi kan håbe interessen fortsætter, så der kan blive ved med at være ungdomsklub mange år fremover        

Som en anden god overraskelse fik TGIF 10000,- kr af Partners arrangørerne – Tony og Alan. I år har vi sørme fået 5000,- kr.  Vi vil gerne sige tusind tak for den flotte og dejlige gave. Vi er vilde med det.

Passive medlemskort er en god indtægtskilde . En stor tak til Tina og hendes gadesælgere for dette. Også en tak til jer, der køber kortene.

Cykel sponsorløbet blev ikke til noget i 2018, men vi håber, at boblen har lyst til at tage tråden op i dette år. Og Anette sørger hele tiden for at holde foreningen i ørerne med OK kortet….

Vi er aktive som nattevagter ved Midtjysk Julecup i Ikast, Bording og Brande, vi er i Bork, vi er nattevagter her i hallen ved T-LAN og vi har grill 6 på MCH Arena – alle steder har vi bedt om lønforhøjelse, da  vore frivillige yder en helt formidabel indsats. Alle steder er det stabile personer fra Troldhede GIF, der møder op – og det synes vi, bør honoreres lidt mere.  Og som det dejligste til vore frivillige – det blev alle steder til lønforhøjelse. 

Sammen med Borgerforeningen og MC Hedetroldene har vi søgt om midler hos Friluftsrådet til en shelters plads hernede bag hallen. Sørme om ikke vi fik bevilget pengene. Det bliver spændende at komme i gang .

Kommunen har nogle puljer, man kan søge i….vi har søgt i den, der hedder Bandepakken, og der har vi fået 10000,- kr til at forsøde tilværelsen  for vores frivillige. Det vil vi glæde os til – at kunne gøre noget godt for vore frivillige. 

Halleje – hu ha det er en stor post. Over en halv million… Der skal godt nok mange penge i klubkassen for at tjene de penge ind. Selv om vi får godt 350000,- kr. i lokaletilskud fra kommunen, skal der løbes mega stærkt i foreningen hele tiden for at få de penge ind. Vi skal tænke nye aktiviteter i hallen, vi skal tænke i penge udenfor hallen osv. Både hallen og TGIF er meget afhængige af hinanden, og TGIF’s leje af hallen betyder det hele. Vi har haft et møde med hallen, hvad vi kan gøre for at hjælpe hinanden – for at begge kan overleve bedst muligt. Vi blev enige om, at der i nogle timer – feks ved meget små hold eller ved opstart af nyt kunne blive tale om en halvering af timeprisen – fra 200,- kr. i timen til 100,- kr. i timen efter tilskuddet fra kommunen. Det giver ikke så meget i lokaletilskud, men begge parter er enige om, at liv i hallen er bedre end ingenting.

Det siger vi tak for, og det skal selvfølgelig ikke være en sovepude – for så meget kommer det heller ikke til at betyde, da gode rammer i hallen også har stor betydning for TGIF. 

Økonomien er foreningernes værste fjende, og den bliver vi udfordret på dagligt. Om vi vil eller ej så skal den tænkes ind i alt, hvad vi rører ved efterhånden. Det er udmarvende for frivillige foreningsfolk , det er ikke derfor, man går ind i foreningsarbejdet. Det er for at forbedre og lave nye tiltag, gøre noget godt for andre o.s.v. Men det må vi erkende, at sådan er det ikke længere.  Økonomien kommer i første række – vi kan ikke blive ved med at ha’ underskud. Så får det i hvert fald en ende på et tidspunkt. De næste åringer skal det tages meget alvorligt og seriøst, at der skal sorte tal på bundlinjen. Vi ved godt, at aktiviteterne ikke kan lave overskud, men så må der gerne tænkes i alternativer – såsom badminton har gjort med champagnebold og håndbold med ligakampen. Det eneste, der efterhånden kan spares på – er haltimerne, og det bider sig selv i halen. Så går det ud over hallens økonomi, som i forvejen er meget anstrengt.  Pest eller kolera kan man spørge sig selv om….Sammenhold, opbakning og trække på samme hammel – det er noget,  vi skal blive gode til. Vi skal hjælpe hinanden – huske at vi er én stor samlet forening med fælles økonomi og fælles ansvar. En forhøjelse af kontingenter kan ikke  længere alene gøre det.   

Kommunen kigger pt på en omforandring af tilskudsreglerne – bl.a. fjernelse af 25-års reglen. Men foreningslivet har i den senere tid bedt om, at der også kigges på lavere timepriser i hallerne, da det er svært for 1-strengs-foreninger med kun indeidræt - at få det til at løbe rundt.  Bl.a. var vi sammen med en række håndboldfolk i sidste uge, og flere af dem mente, at blev timepriserne ikke sat ned snarest – så var der ikke breddehåndbold i kommunen om 10 år. 

DGI Badminton lægger heller ikke stævner eller turneringer ud i kommunens haller længere grundet de dyre halpriser -  så der bliver ingen hjemmebane til vore børnespillere.   Det er virkelig dystre trommer, der buldrer nu – og jeg er bange for, de har ret. Der skal snart handling til bag valgordene,  men vi tror på politikerne lidt endnu. Der kigges seriøst på tallene, men kommunen skal igen spare – er der for nylig meldt ud. Lad os se – vi krydser fingre. Noget skal der ske….

Nu vi er ved det dystre, så har vi en kæmpe udfordring med at få frivillige nok til posterne – både i boblerne, økonomidelen og i ledelsen.  At være frivillig er spændende – det giver mange udfordringer og ansvar samt en masse sjov og fællesskab. Du får et ret godt menneskekendskab. Så hold jer endelig ikke tilbage, når vi kommer til valgene. Der er pladser  ledige – også til dig.

Når man går ind i ledelsen skal man være parat til at se det hele fra oven af. Man skal tænke på alle sine medlemmer – ikke kun tænke i sin egen aktivitet. Gymnaster og fodboldspillere ser ikke ens på det, byfestboblen og Team WC ser heller ikke ens på det og sådan kan vi blive ved. Vi skal gerne behandle alle vores frivillige og medlemmer nogenlunde ens.   

Vi kan også glæde os over, at de unge familier er kommet på banen. Det er en stor fornøjelse at se, at de tager ansvar. Det bliver klubbens overlevelse – så nemt kan det siges. Vi må huske at gi’ dem et skulderklap, når vi møder dem. En forening som har børn, unge og ældre som aktive – skal nok bestå.

Medlemsmæssigt holder vi næsten 2017 tallene…..

2017 410 medlemmer

2018 omkring  400  medlemmer​En lille tilbagegang som jeg tror, vi allerede har indhentet her i 2019 ved ungdomsklubben og ved de nye udeidrætter, som sættes i gang her i april. 

Til sidst en stor tak for godt samarbejde til skolen, hallen, sponsorer og forretningsdrivende, Nr. Vium GF og Borris GUF, kirken, Menighedsrådet, Brandinggruppen og Borgerforeningen. Også en tak til vore hjemmesideredaktører og facebookgrupperne. 

Til allersidst – den største tak til vore trofaste bobbelmedlemmer, der ikke så tit lader sig skifte ud – og til vore instruktører. Uden jer ingen TGIF.          
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de gemmer også information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer at vi bruger cookies.
Troldhede GIF | Idrætsalle 1 | Troldhede | 6920 Videbæk | Tlf.: +45 61761528